Gebhardt rivstartar i Norden

För bara ett par månader sedan gjorde Gebhardt Nordic AB sin entré på den nordiska marknaden. Företaget är ett dotterbolag till Gebhardt Intralogistics Group i Tyskland, en av de stora aktörerna inom intern logistik. Gebhardt har gjort en riktig rivstart i Norden och som en första marknadsföringsinsats deltog företaget med en väl tilltagen monter på mässan Logistik & Transport i Göteborg.
– Att visa upp våra produkter och tjänster på denna etablerade fackmässa var ett självklart beslut, säger Sebastian Lundh som är svensk representant för företaget.
– Vi bedömer att den nordiska marknaden för intralogistik växer starkt och det stora intresset som visades på mässan intygar det.

Som en bekräftelse på uttalandet, har bolaget nu redan slutfört installationen av en helautomatisk lageranläggning för ETRA Industrial Partners i Finland. Detta tillsammans med flera omfattande
projekt i Danmark och Norge, har gjort att företaget har fått en flygande start.
– Knappt hade vi hunnit slutföra arbetet med ETRA´s anläggning förrän vi fick ytterligare en beställning i Finland. Våra insatser tycks uppskattas och ryktet sprider sig snabbt, fortsätter en optimistisk Sebastian.

Projektet hos ETRA är relativt omfattande med bland annat ASRS (automatiskt lagrings- och hämtningssystem), Miniload-sektioner, ett flertal MLS-sektioner och ett antal plockstationer. I arbetsstationerna bokas allt gods i ett WMS-system. I systemet finns redan 16 s.k. Kardex Shuttles för plockning, packning och sortering av utgående gods.
– ETRA har satsat på en helt automatiserad intralogistik-lösning och för oss utgör det ett bra exempel på hur vi kan hjälpa företag att effektivisera och på sätt bli mer lönsamma, menar Sebastian.

Gebhardt har ett gediget kunnande med närmare 70 års erfarenhet och mängder av referensobjekt från alla tänkbara branscher över hela världen. Tillsammans med en framskjuten position inom datateknik känns det som företaget har en stark attraktionskraft på marknaden.
– En viss ödmjukhet är nog inte fel även om det just nu ser ljust ut för oss. Vi vet att vi har skickliga kollegor i branschen och att konkurrensen är stenhård, avslutar Sebastian.

Gebhardt Nordic AB har ett representationskontor i Göteborg.
Mer information finns på gebhardt-foerdertechnik.de eller via mail till: [email protected]