Hallå där... Maria Sturgis, Managing Director på MSC Sweden

Maria SturgisVem är du och vad arbetar du med?
Jag arbetar som VD för MSC Sverige, ett av världens ledande containerrederier, och jag har haft det här jobbet sedan 2020. Min resa i branschen började långt innan dess—jag har över 23 års erfarenhet av containersjöfart, både i Sverige och internationellt. Det finns mycket som gör MSC unikt som bolag, framför allt den organiska tillväxtresa vi har gjort sedan bolaget grundades för 50 år sedan och som är grunden till att bolaget idag är världens största containerrederi.

 

MSC är ett entreprenörsbolag och vår grundare är fortsatt aktiv i bolaget. Hans filosofi kretsar kring att arbeta tillsammans, nära kunder och leverantörer. Vi är det enda containerrederiet i Sverige som fortsatt har alla våra kommersiella och operativa funktioner samlade lokalt på kontoret i Göteborg. Detta ger oss en unik närhet till vår lokala marknad och ger våra kunder tillgång till en enkel och nära dialog med alla våra medarbetare.

 

Vad ska du tala om på konferensen?
Eftersom vår ambition är att leverera ett så effektivt och konkurrenskraftigt transportsystem som möjligt till våra kunder i Sverige så ligger fokus på nutiden och de utmaningar som det innebär för våra kunder. Vi vill att våra svenska företag ska fortsätta växas och frodas och där har vi som representanter för sjöfarten en central roll. Vi behöver vara lyhörda och flexibla som organisation, så att vi snabbt kan anpassa oss efter våra kunders behov. Detta är särskilt viktigt i en tid av osäkerhet, både inom världsekonomin och på de hav vi navigerar på. Jag kommer att prata om hur vi hanterar dessa utmaningar och hur vi fortsätter att vara en pålitlig partner för våra svenska företag, även när omvärlden förändras.

 

Maria Sturgis talar på konferensen under temat Hela havet stormar.