Starke Cycles vinner över skåpbilen i citylogistiken!

”Last mile”-leveranser är en enorm utmaning – och en enorm möjlighet! E-handeln växer kraftigt, och distribution med skåpbilar i städer blir allt mer komplicerad. Trängseln på gatorna tilltar, leveranseffektiviteten går ner och utsläpp och buller ökar. En lösning är att byta ut dessa skåpbilar mot eldrivna lastcyklar med hög kapacitet.

StarkeCykelbanor, gator och genvägar gör Starke Cycles lastcyklar upp till 50 procent effektivare än en skåpbil. Företaget kan därför leverera mer och snabbare än många andra. Starke Cycles E-handelskunder som Linas Matkasse och Sellpy vittnar om upp till 50 procent fler distributionsstopp per timme. Företaget är grundat i erfarenheter från över sex år med cykelåkeriet MOVEBYBiKE (www.movebybike.se). Prestanda: 1000W motor, lastkapacitiet 300 kg (3-4 m3), utrymme för 2 Euro-pallar och bara 1 meter bred.

Med Starke Cycles partner Mylocs molnbaserade logistiktjänst Myloc City Logistics blir det patentsökta fordonet en del av ett komplett logistiksystem. Nyfiken på mer att veta mer om deras leveransmaskin för effektivare citylogistik? Besök monter A01:01 på Logistik & Transport.