Ultimate Shuttle ger effektivare logistik

Snabbt, säkert och volymeffektivt. Det är tre ord som kännetecknar AJ Produkters shuttle-system Ultimate Shuttle. Med en topphastighet utöver det vanliga och smart design är systemet optimerat för effektiv logistik, låga cykeltider och ökad produktivitet på lagret. Även ur säkerhetssynpunkt är Ultimate ett mycket tryggt val för dig som kund.

AJ ProdukterEn automatiserad shuttle-lösning har flera fördelar, inte minst när det gäller tids- och utrymmesbesparing. Ultimate Shuttle är utvecklad enligt devisen ”tid är pengar” och har en toppfart på hela 2,4 m/s. Dessutom kan den köras i vanlig hastighet hela vägen till pallställets kant.
– Tänk att du har en säker bil som går mycket snabbare än alla andra. Den jobbar på tider som konkurrenterna inte är i närheten av och gör att du helt enkelt får mer jobb utfört på kortare tid, säger Oscar Rydsjö, Product Developer på AJ Produkter.

Räls och balkar är konstruerade för att maximera volymutnyttjandet på lagret och maskinen har en kompakt, modulbaserad design. För dig som kund innebär det att du kan optimera ditt lager och spara pengar.

Ultimate Shuttle är konstruerad med den senaste tekniken för säker styrning. Maskinen är förberedd för integration med WMS-system och Industry 4.0 och hanteras med en touchbaserad fjärrkontroll med tydligt gränssnitt.
– Med modern datateknologi kan vi optimera maskinen för varje kund på ett helt annat sätt än tidigare. Det är smartphone-standard på allt från styrning till vilken typ av information man vill få ut från shutteln, säger Oscar Rydsjö.