Hallå där... Hilda Hultén svarar på fem snabba frågor inför årets Logistik & Transport

hilda hulten
Fotograf: Michael Wall.

Berätta lite om dig själv och din roll!
Jag är journalist och driver sedan 2020 tidningen Dagens Logistik tillsammans med min kollega Klara Eriksson. Sedan 2022 är vi konferenspartner till Logistik & Transport och står därmed för innehållet på konferensen som arrangeras under mässan, där vi i år fokuserar på fyra teman: Försörjning, AI, Robotisering och Elektrifiering.

Varför är dessa teman aktuella just nu?
Det händer mycket både i världen och i teknikutvecklingen: en fråga är hur framtidens försörjning kommer att se ut i en alltmer osäker omvärld där även den cirkulära ekonomin kräver en försörjning och flöden som förändras i grunden. Digitalisering, automation och elektrifiering förändrar både arbetet på lagret och hur transporterna genomförs, och även affärsmodellerna. Jag hoppas att vi har fångat några av de viktigaste trenderna med årets program, som beslutsfattare inom logistikområdet bör ha koll på och skaffa sig större kunskap om – vår målsättning är att precis som i vår journalistik tillgängliggöra den senaste kunskapen åt våra läsare och göra deras jobb lättare.

Varför ska man gå på konferensen på Logistik & Transport?
Det har blivit extremt mycket mer effektivt att nätverka professionellt de senaste åren, med LinkedIn och alla digitala verktyg för möten. Men jag tror inte att man kan ersätta det fysiska mötet mellan människor- och på konferensen möter du likar som brottas med samma problem. På förra årets konferens var diskussionen med en kunnig och engagerad publik ofta det bästa. Vi fick också mycket fina omdömen av konferensbesökarna – prata med någon som var där!

Vilken är din drömbokning till konferensen och varför?
Ett kul företag att få med på scenen vore Alibabas logistikbolag Cainiao, dels för att de satsar mycket i Europa och dels för att kinesisk e-handelslogistik är väldigt snabbrörlig och i framkant på många sätt. Men jag har ingen person eller företag som jag måste ha med, jag tror på att skapa en mix av talare och infallsvinklar på olika ämnen och att inspirera genom det, med fokus på ny kunskap och dialog!

Vad ser du mest fram emot på årets Logistik & Transport?
Att träffa alla gamla och nya kollegor i branschen! Det är det absolut roligaste med mässan och det brukar vara årets höjdpunkt.